arrow_back_ios bibdata.dk (og kulturdata.dk) menu group

bibdata.dk (og kulturdata.dk)

Genetablering af bibdata.dk er på vej i løbet af 2024, – hvis bibliotekerne går sammen om crowfunding – tidlig demo/design kan ses her: https://solsort.com/biblioteker/bibdata/demo

Bibdata.dk, kulturdata.dk og kunstskat.dk var et par hjemmesider, der hjalp med at gøre dansk kultur (biblioteksmaterialer, museumsgenstande, kunstværker, etc.) lettere at finde via søgemaskiner (google etc.), og sendte besøgende videre til museer og biblioteker.

Bibdata.dk har sendt tusindevis af besøg til det nye bibliotek.dk, og kulturdata.dk vandt førstepladsen Hack4DK i 2019.

Ved hjælp af særlig opmarkering(Linked Open Data) på hjemmesider kan man gøre informationer tilgængelige for maskiner. Det virker for godt: udover millioner af besøg fra søgerobotter såsom Google, Microsoft Bing, Apple, etc. etc., så var der også en copyrighttrold, der fandt at jeg linkede til nogle af de billeder som ikke var korrekt rettighedsclearede i de underliggende databaser og webservices som jeg kaldte. Det blev for stor udgift og arbejde for mig, så jeg ophørte med disse projekter, som ellers var til gavn museers og bibliotekers synlighed på nettet.